Glasfusen

Ik werk veel in opdracht. Mijn toegepaste werk bestaat voornamelijk uit glas voor verlichtingsarmaturen van het bedrijf Kunst & Licht & Glas waarvan ik mede eigenaar ben. Dit zijn soms indrukwekkende lichtkunst installaties! Verder maak ik schalen, raampanelen, foto’s in glas, glastegels (zie ook Verhalend glas), relatiegeschenken etc. Fascinerend is het om op een minimale manier een maximaal beeldend effect te bereiken. Het is zoeken naar de combinatie van lijnen, vlakken, kleuren en structuren.

Glas sprankelt, neemt licht op en straalt weer uit, het kan spiegelen, doorlaatbaar zijn of mat. Mijn fascinatie voor glas komt voort uit het feit dat het een levend materiaal is, glas vloeit. Wanneer laat je het glas stoppen met vloeien? Welke vormen en structuren houd je vast?

Binnen mijn autonome werk gaat het om de emotionele communicatie en spanning tussen materiaal en voorwerp. Dit kan versterkend of vervreemdend werken. Boeiend is het om glas te combineren met materialen als wol, staalwol hout en ijzer. Wat doet hard op zacht of hard op hard en hoe wordt de weerspiegeling beïnvloed. Je zou mijn kunst kunnen zien als “beeldende poëzie”. Kijken, laten komen, proberen, weer kijken, neerzetten, laten zijn, wachten, doen en dan is het ineens klaar…

Voor meer toegepast glaswerk ga naar Kunst & Licht & Glas

“Wij staan hier” Expo Oven gevormd Glas

“Zonder Hoofd”

Divers werk gecast

“Boter kaas en eieren” Expo. Art Traverse De Bilt

Diverse glasboekjes

“Feel me”

Diverse panelen en schalen