Lessenserie “Nederland in 3019”

“Professor Andreas Mueller weet alles van de geschiedenis van Nederland. Maar wat echt bijzonder is, is dat hij ook weet hoe het over 1000 jaar, in 3019, in Nederland zal zijn. Hij heeft hier bijna zijn hele leven onderzoek naar gedaan. En over 3 weken gaat zijn nieuwe boek uit komen.”

Maar hier zit het probleem de professor heeft nog geen illustraties voor zijn boek en vraagt aan de kinderen of ze deze voor hem willen gaan maken.

We gaan in 3 lessen het thema Nederland in 3019 onderzoeken en bijhorende illustraties maken. Iedere les bekijken en bespreken we klassikaal inspirerende kunstwerken. Er wordt iedere les met andere materialen gewerkt, zowel 2D als 3D.

Deze lessenserie bestaat uit 3 lessen van 60 minuten. Het is mogelijk er een lessenserie van max 6 lessen van te maken.

De mens in 3019. De mens in de toekomst zal optimaal zijn aangepast aan zijn omgeving en beroep. En is een mix van mens, dier en gereedschap.

Woningen in 3019. Nederland bijna geheel onder water zal komen te liggen. Hierdoor zal de mens in, op en onder water wonen. Maar ook in de lucht en op de kleine overgebleven eilanden.

Voertuigen in 3019. Ook de voertuigen zullen er anders uitzien en vaak in staat zijn zowel op land, in de lucht en op of onder water zich te verplaatsen.